• Viete o čo sa starajú celý rok prváci?

          • Vo vysoko efektívnom učení je zavedená životná zručnosť Starostlivosť. Preto sa prváci od septembra starajú o svoju triednu rybku. A akú starostlivosť potrebujú aj iné domáce zvieratá? O tom im porozprávala Karolínkina stará mama, ktorú navštívili. Videli u nej sliepky, holuby, zajace, húsky, bažanty a u uja suseda aj mačičky. To Vám bolo radosti a smiechu!

            Mgr. Zuzana Maškulková

          • Poznáme víťazov!

          • Dnes sa na našej škole uskutočnilo losovanie výhercov piatich peňažných poštových poukážok do nákupného centra Forum Poprad v hodnote 2 x 10,-€, 2 x 20,-€ a 1 x 30,-€. Výhercov sme hľadali medzi 105 žiakmi, ktorí si zakúpil náš školský časopis POHĽAD.

            Všetkým piatim víťazom srdečne blahoželáme a už teraz sa tešíme na ďalšie budúcoročné vydanie časopisu!

            Mgr. Jana Neupauerová

          • NAŠI ŽIACI ÚSPEŠNÍ V SÚŤAŽI „ENGLISH STAR“

          • V apríli sa naši žiaci zapojili do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku „English star“. Súťaže sa zúčastnilo 672 škôl a 22 105 súťažiacich z celého Slovenska. Z našej školy sa zapojilo 15 žiakov zo 4.-9. ročníka. Všetci sú aj úspešní riešitelia.

            Výsledky:

            4.roč.: Ch.Svitaňová (89%), E.Bendíková (80%)
            5.roč.: V.Chmurová (97%), Š.Lopušeková (93%), D.Szokovács (92%), K.Štráhlová (80%)
            6.roč.: R.Gajdošová (95%), D.Šolónyová (95%), L.Šifra (81%), T.Kolumber (80%)
            8.roč.: S.Šoltís (99%), T.Dubravcová (97%)
            9.roč.: O.Pavliga (96%), D.Sopko (91%), D.Kubičková (87%)

            Všetkým blahoželáme!

            Ing.Gabriela Ivanová

          • Prváci na obecnom úrade

          • Dňa 12.06. sa žiaci 1. ročníka vybrali na exkurziu. A viete kam? Na obecný úrad, kde ich čakalo veľa prekvapení. Najprv sa stretli s pánom Mgr. Kováčikom, ktorý ich usadil do zasadačky, kde zasadajú pán starosta s poslancami. Potom ich privítal pán starosta Mgr. Marián Luha, ktorý im porozprával čo všetko má na starostí, prečo má obec taký názov aký má, koľko má obec obyvateľov, kde bola niekedy škola, kino, akú významnú cenu dostala kniha o obci a mnoho iných informácií. Nakoniec si išli prezrieť priestory OÚ, pozdraviť pána prednostu a tety pracovníčky, ktoré tam pracujú.

            Mgr. Zuzana Maškulková

          • Matematický klokan

          • Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do celosvetovej súťaže Matematický klokan.

            Klokanko im ukázal, že aj matematika môže byť zaujímavá. Ponúkol im hravé úlohy, ktoré podporujú logické myslenie. Deti museli podať výkon v určenom čase a pracovať s odpoveďovými hárkami. Túto skúsenosť neskôr určite využijú pri dôležitých testovaniach. Medzi úspešných riešiteľov prvého stupňa patria: Sebastián Šavel (1.B), Isabel Harriet Jurčová (2.A), Matias Kubov (2.A) a Klára Orolinová (4.B).

            Do tejto súťaže sa zapojili aj žiaci druhého stupňa, medzi ktorými boli úspešní Denis Szókovács (V.B), Miriama Palgutová (V.A), Ryan Husár (6.A) a Daniel Sopko (9.A).

            Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme a tešíme sa na ich účasť v tejto súťaži aj v budúcom školskom roku.

            Mgr. Ivana Ručková

          • Keď nás učenie baví, alebo netradičná hodina matematiky v 4.A triede

          • Hodina matematiky v 4.A triede začala krátkym oboznámením sa o priebehu hodiny a aktivitami, ktoré budú počas hodiny prebiehať. Pomohla nám mapka mysle, ktorá žiakom napovedala čo sa na hodine bude diať. Matematickú rozcvičku sme urobili pomocou plyšovej chobotnice, pričom sme si zopakovali malú násobilku. Pracovný zošit bol využitý na cvičenia, ktorými sme si upevňovali naučenú látku. Úlohy na koberci sme využili aj na pohybové aktivity aj na matematické aktivity. Stali sme sa číslami, vytvárali a počítali sme príklady, ktoré využívame v bežnom živote. Koniec hodiny patril na spätnej väzbe naučeného učiva.

            Mgr. Lenka Franková

          • Navštívili sme Egypt, Čínsky múr aj Brazíliu

          • Piatok 9. júna 2023 bol pre našu  ZŠ s MŠ v Spišskom Bystrom dlhoočakávaným dňom. Bol to deň, v ktorý sme slávnostným prestrihnutím pásky symbolicky uviedli do života našu odbornú učebňu dejepisu a geografie s virtuálnym vybavením.
            „Učebňa dejepisu, ktorá prenesie do (virtuálnej) reality“ sa teda naozaj stala skutočnou realitou. Názov odbornej učebne je zároveň aj názvom nášho úspešného projektu, ktorým sme zaujali hodnotiteľov z nadácie VSE.

            Pre žiakov našej školy je to jedinečná možnosť, pretože sme jednou z mála slovenských škôl, ktoré sa môžu pýšiť takouto modernou učebňou v nových priestoroch školy. Trieda v tvare auly a využívanie virtuálnej techniky umožní žiakom efektívnejšie vnímať a prepájať nové vedomosti s konkrétnym miestom, prípadne javom, o ktorom sa budú učiť. Súčasťou slávnostného otvorenia učebne bola aj zrealizovaná vyučovacia hodina s použitím virtuálnych okuliarov. Prítomní hostia a žiaci sa po nasadení virtuálnych okuliarov „premiestňovali“ po rôznych zaujímavých historických a kultúrnych miestach sveta. Unikátnu prehliadku rôznych divov sveta komentovala pani učiteľka zaujímavým výkladom.

            Slávnostného otvorenia sa zúčastnila pani Andrea Tragalová, zástupkyňa VSE  nadácie, ktorá nám poskytla grant v hodnote 7000,-€.  Druhú polovicu finančných nákladov nám pokryl príspevok od obce Hranovnica, príspevok od Združenia rodičov pri našej škole, finančný dar od firmy Best home s.r.o a svojou čiastkou prispela aj samotná škola.

            Úprimné poďakovania za našich žiakov patrí: nadácii VSE, pánovi starostovi za podporu, pánovi riaditeľovi za úžasný nápad zrealizovať virtuálnu učebňu dejepisu, pani Monike Sasarákovej za cenné rady a pomoc pri príprave projektu, pánovi Jakubovi Bachledovi za naprojektovanie a zhotovenie učebne, pánovi Michalovi Liptákovi za výrobu lavíc na mieru, firme Marastav za zhotovenie konštrukcie auly, Združeniu rodičov a firme Best home s.r.o za pomoc pri dofinancovaní projektu. Samotnú virtuálnu realitu v podobe sady 3D okuliarov dodala firma SeeSense s.r.o.

            Naším žiakom prajeme veľa zážitkov pri odhaľovaní histórie a neznámych miest, aby sa pre nich učenie dejepisu a geografie stalo skutočným zážitkom!

            Mgr. Martina Hreňová

            Realizácia učebne:

          • Lego programátori a ich ďalšie projekty

          • V nasledujúcom videu Vám predstavia lego programátori ďalšie svoje technické kúsky - zostrojili posuvné pásy na prepravu rôznych predmetov, zdvíhaciu "ruku" a predstavia Vám aj niektoré zaujímavosti z fungovania áut. Týmto videom sa s Vami v tomto školskom roku lúčime a tešíme sa nabudúce.

            Mgr. Daniela Moravčíková a tím lego programátorov

          • Učenie vonku – Maľovanie bez papiera

          • Maľovanie býva príjemným relaxom na hodinách výtvarnej výchovy. Tretiaci si túto aktivitu vyskúšali v školskej záhrade a tak vymenili triedu za prírodné prostredie s množstvom zelene a kyslíka. Netradičné maľovanie na potravinovú fóliu im vyčarilo úsmev na tvárach a fantázia mohla letieť do výšok.

            Mgr. Erika Bobko

          • Zber papiera

          • Milí rodičia, milí žiaci,
            zapojte sa s nami do zberu papiera. Spolu budeme chrániť lesy!

            📅 Zber bude prebiehať od 19.06. do 23.06.2023.
            📌 Odvážený a zviazaný papier, prosíme, noste do kontajnera, ktorý bude umiestnený v areáli školy.

            Triedne kolektívy opäť súťažia o skvelé vecné ceny! Tak poďme to toho!
            Ďakujeme!

          • Navštívili sme Frankensteinovu tetu - výlet 2.A a 2.B

          • Dňa 31.05.2023 sa žiaci 2.A a 2.B triedy zúčastnili školského výletu. Od rána panovala dobrá nálada spojená so zvedavou nedočkavosťou. Deti zaujala návšteva Tatranskej galérie v Poprade, kde ich upútali umelecké diela z celého sveta, výstava japonského umelca, architektúry – VEŽE DO NEBA a mali možnosť vyskúšať aj množstvo atrakcií spojených so zábavou, ako vyskúšať falošný výťah, postaviť stavby z drevených kociek a rôzne iné atrakcie. Potom nás už čakala cesta do Kežmarku na hrad, kde sa deti nevedeli dočkať predstavenia FRANKENSTEINOVA TETA. Po tomto krásnom tajomnom vystúpení sme sa unavení, ale za to kultúrne obohatení vrátili domov.

            Mgr. Petra Teplická

          • Od Tatier k Dunaju...za muzikálom Bedári

          • Tak trochu netradične oslávili MDD staršie žiačky našej školy, ktoré 31.05. – 01.06.23 navštívili Bratislavu. Naším cieľom bolo divadlo Nová scéna s jedným z najslávnejších svetových muzikálov všetkých čias – BEDÁRI. Bravúrne výkony známych umelcov (M. Partlová, P. Makranský...) hudobne sprevádzal Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a my sme napriek trojhodinovej dĺžke predstavenia mali nezabudnuteľný  umelecký zážitok. Za profesionálnymi výkonmi hercov sa určite oplatilo cestovať takú diaľku.

            V Bratislave sme stihli navštíviť aj mnohé známe historické pamiatky – Michalská brána, Bratislavský hrad s jeho barokovými záhradami, Katedrálu sv. Martina, Prezidentský palác, Slovenské národné divadlo,... Naše potulky hlavným mestom sme dopĺňali „literárnymi“ prestávkami – zmrzlinou u Andersena, posedením pri mosadznom Hviezdoslavovi... V obchodoch so suvenírmi sme si precvičovali znalosti z anglického jazyka a „googlili“ sme si aj zemepisné fakty o Dunaji (odkiaľ kam tečie, jeho hĺbku...). Náš výlet za kultúrou sme prepojili takmer so všetkými predmetmi a budeme naňho ešte dlho spomínať.

            Mgr. Silvia Dubovská

          • Boli sme v Pieninách! – školský výlet 7.A a 7.B

          • Za skorého rána 31. mája 2023 sa naše triedy zhromaždili pred budovou školy. Počasie nám prialo, bolo perfektné na výlet. Všetci sme s nadšením čakali na odvoz, aby sme podnikli dobrodružnú cestu za poznávaním nových miest k poľským hraniciam, odkiaľ sme sa plavili na vratkých, ale bezpečných pltiach. Preplávali sme 10 kilometrov po rieke Dunajec. Napriek tomu, že naša plavba trvala necelé dve hodiny, nikto si ani nevšimol, ako ten čas ubehol, a to vďaka pánom pltníkom, ktorí nám ochotne porozprávali zaujímavé príbehy a legendy o Pieninách. Videli sme Tri koruny a mnoho iných prírodných krás, zažili sme veľa zábavy a odniesli si množstvo nových informácií. Na záver sme sa išli pozrieť do Červeného kláštora. Dostali sme sa na nádvorie, kde sme si vypočuli kratšiu prednášku o mníchoch a ich živote. V kláštore sme videli pozostatky starého kláštora a nazreli sme aj do stredovekého kostola, v ktorom boli nádherné sochy a obrazy.

            Výlet sa nám všetkým veľmi páčil. Domov sme sa vrátili unavení, ale plní nezabudnuteľných zážitkov.

            Klára Zámečníková (7.A) a Viktória Wierna (7.B)

          • Školský výlet 3.A, 4.A a 4.B

          • Žiakov 3.A, 4.A a 4.B v stredu 31.05.2023 svojimi lúčmi sprevádzalo na školskom výlete príjemné slniečko. Nielen, že ich hrialo na lícach, ale spríjemňovalo im všetky aktivity, ktoré podnikli. Najskôr v kaštieli Strážky, kde tretiaci hľadali po kaštieli poklad -  správne indície a spoločne lúštili šifru, a štvrtáci odhalili prácu grafikov a sami technikou tupovania oživili rozprávkové postavy psíčka a mačičky. Na Kežmarskom hrade ich do svojho príbehu vtiahla "Frankensteinova teta". Chvíľou sa báli hradných strašidiel, zostrojeného Alberta, chvíľami držali palce "pravej láske". Z hradu odchádzali s myšlienkou "nebyť v živote sami", aby sa z nich tiež nestali strašidlá. Na záver sladká zmrzlina. No, deň naozaj sladký a príjemný.

            P. uč. Bobko, Franková a Moravčíková

          • Deň NAŠICH detí

          •      Pre žiakov našej školy bol v dnešný deň pripravený bohatý program. Žiaci prvého stupňa plnili úlohy na stanovištiach, ktoré im pripravili ôsmaci a deviataci. V zábavných a športových disciplínach overili svoje zručnosti a šikovnosť. Po zrátaní všetkých získaných bodov za spoluprácu, správanie a kvalitné splnenie úloh sa medzi TOP3 triedy dostali 1.A, 2.B4.B.

                 Súčasne prebiehal pre žiakov 5. až 7. ročníka turnaj vo vybíjanej v telocvični a turnaj vo futbale na školskom ihrisku. Zápasy boli plné emócií, bojovnosti a veľkej motivácie pobiť sa za svoju triedu. Víťaz je však stále iba jeden a tak to bolo aj v týchto turnajoch. Futbal vyhrali žiaci 6.B a víťazstvo vo vybíjanej si odniesla trieda 7.B.

            Veríme, že dnešný deň sa našim deťom páčil a prajeme im, aby mali šťastné a spokojné detstvo!

          • Včerajší deň sme s našimi deviatakmi využili pre dobrú vec...

          • Spojili sme dve vekové generácie a aj vďaka projektu "IT škola v parku", ale hlavne vďaka veľkému nadšeniu našich deviatakov sme dnes zaškolili tetušky z Klubu dôchodcov v Spišskom Bystrom.
            Tablet a jeho ovládanie majú od dnes tety v malíčku. Naučili sa orientovať v nastaveniach, vyhľadávať informácie na webových stránkach, pozrieť si správy a aktuality, respektíve vyhľadať hudbu, video alebo film na YouTube podľa ich želania. Deviataci im ukázali aj možnosť čítania elektronických kníh a možnosti komunikácie prostredníctvom messengeru s ich blízkymi. Krátkou prezentáciou im vysvetlili nástrahy internetu v spojení s dezinformáciami, hoaxami a falošnými správami. Naši deviataci seniorkám okrem pripravených tém pomohli aj s nainštalovaním aplikácii do mobilov a ukázali im aj možnosti online objednávania sa k lekárovi.

            Na záver sa k deviatakom pridala npor. Mgr. Mária Holotňáková z OR PZ Poprad, ktorá poučila dôchodkyne o nástrahách, ktoré v dnešnej dobe číhajú na staršiu generáciu. Upriamila pozornosť na nebezpečné telefonáty, návštevy a rôzne premyslené podvody.

            Ďakujeme všetkým členkám Klubu dôchodcov, ktoré prijali naše pozvanie a zároveň pani npor. Mgr. Holotňákovej za cenné rady.

            Mgr. Jana Neupauerová

          • ŠKD na návšteve Poľnohospodárskeho družstva

          • V piatok 26.05.2023 sme sa vybrali na exkurziu do Poľnohospodárskeho družstva v našej obci. Žiaci mali možnosť prejsť celým areálom a pozorovať zaujímavo sfarbené kravičky, býky, ale i malé teliatka, ktoré si mohli pohladkať. Azda najväčšou atrakciou bolo vidieť novonarodené teliatko. Bolo že to radosti..
            Zároveň sme sa dozvedeli zaujímavé informácie o chove kráv, dojení a spracovaní mlieka. V závere prehliadky mali deti možnosť nahliadnuť do kabíny traktora a vyskúšať si sedenie za volantom.

            Návšteva sa všetkým veľmi páčila. Týmto sa chceme poďakovať pánovi Matejovi Lopuchovi za sprevádzanie areálom s pútavým výkladom. Prežili sme skvelé popoludnie plné zážitkov a nových poznatkov.

            Marcela Vavrová

          • „Čítajme si“ 2023

          • V týždni od 22. do 26. mája 2023 sa na celom Slovensku konal Detský čitateľský maratón. Zapojila sa doň aj naša škola, a tak 267 žiakov a učiteľov v priebehu týždňa čítalo úryvky z vybraných kníh.

            Projekt vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť v ohraničenom čase na identifikovanie sa s postavami, ponúka chvíle intimity. Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom.

            Ďakujeme všetkým žiakom, že sa zapojili do tohto projektu na podporu detského čítania, ktorý už po štrnástykrát organizuje Linka detskej istoty.

            Mgr. Lívia Glevaňáková

          • Úspech vo fyzikálnej olympiáde

          • 64. ročníka okresného kola fyzikálnej olympiády kategórie G – Archimediády sa zúčastnili dve žiačky našej školy. Reprezentovali nás Lea SzókovácsIvana Petruľová zo 7.A triedy. Obidve zabojovali a stali sa úspešnými riešiteľkami neľahkej súťaže. Lea obsadila výborné 7. miestoIvana sa umiestnila na 10. mieste.

            Srdečne im blahoželáme k skvelému výkonu a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach!

            Mgr. Jitka Šafranková

          • Beseda s pánom včelárom

          • Dňa 26.05.2023 sa predškoláci a žiaci 1.ročníka spoločne zúčastnili besedy so včelárom, pánom Jozefom Brezinom, ktorý prijal pozvanie do našej školskej záhrady. Beseda bola obohatením a rozšírením vedomostí o tomto významnom hmyze z úst toho najpovolanejšieho, dlhoročného včelára. Deti si vypočuli zaujímavé informácie, ale videli aj praktické ukážky, potreby pre chov včiel a včelie produkty. Veľkým prekvapením bola živá ukážka včelej rodiny a na záver sladká ochutnávka medu.
            Za krásnu prezentáciu včelárskeho remesla a včelieho života pánovi Brezinovi ďakujeme.

            PaedDr. Eva Michalková

          • Zapoj sa do letnej turistickej výzvy!

          • Do 29.06.2023 absolvuj 5 turistických trás v okolí obce a sprav si fotku na určenom mieste.
            Turisti, ktorí absolvujú všetky trasy budú odmenení vecnou cenou.

            Mgr. Štefan Luha, riaditeľ školy

          • Exkurzia vo Veterinárnej ambulancii

          • Kto z Vás by v detstve nebol zvedavý, ako sa liečia choré zvieratká?

            Deti rady napodobňujú zvuky z ríše zvierat a všeobecne milujú zvieratá. A tak sa naši prváci vybrali na exkurziu do veterinárnej ambulancie, kde im pán doktor MVDr. Pavol Jurčo ukázal čakáreň, ambulanciu a operačnú sálu. Prváci mohli vidieť ako prebieha vyšetrenie chorého zvieratka, pohladkať psíka, mačičku, korytnačku, zajačika, pozorovať pod mikroskopom biele, červené krvinky a dozvedeli sa mnoho iných, veľmi poučných a zaujímavých informácii.
            Ďakujeme pánovi doktorovi a celému kolektívu za možnosť nahliadnuť do ich ambulancie a sladké potešenie, ktoré pre nás pripravili.

            Mgr. Zuzana Maškulková

          • Okresné kolo v atletike

          • V dňoch 22. a 23.5.2023 sa žiaci a žiačky našej školy zúčastnili Okresného kola starších žiakov/čok v atletike na ZŠ s MŠ Jarná, Poprad. Súťaže sa zúčastnilo 22 družstiev chlapcov a 21 družstiev dievčat. Aj napriek silnej konkurencii sme v disciplínach skončili na popredných priečkach. Našim žiakom ďakujeme za reprezentáciu a gratulujeme k výborným výkonom.

            Našu školu reprezentovali: Dominik Bednár (IX.A), Patrik Fajtl (IX.A), Marek Malatin (IX.A), Matej Kolumber (VIII.B), Zdeno Mirga (VIII.A), Samuel Zeman (VII.A), Dominika Greňová (IX.A), Tamara Dubravcová (VIII.A), Kristína Jakubčová (VIII.A), Terézia Malatínová (VIII.A), Miriama Malatinová (VIII.B), Sabína Teplická (VII.A).

            Mgr. Benjamín Oravec

          • Volejbalový turnaj vo Svite

          • Naši žiaci sa zúčastnili nultého ročníka volejbalového turnaja žiakov, ktorý sa konal na ZŠ Mierová vo Svite. Turnaja sa zúčastnilo 5 základných škôl. Nové prostredie vyvolalo u našich žiakov neistotu v podaní, kde stratili zbytočné body. Naši žiaci však podali pekný výkon a ukázali bojovnosť. Ďakujeme im za reprezentáciu!

            Školu reprezentovali: Kristína Jakubčová, Sofia Bačová, Viktória Jakubčáková, Terézia Malatínová, Patrik Fajtl, Matej Kolumber, Marek Malatin, Dominik Bednár, Dominik Rusňák.

            Mgr. Benjamín Oravec

          • Lego programátori nezaháľajú...

          • Lego programátori sa v posledných mesiacoch popasovali s viacerými výzvami. Zostrojili prístroj na signalizovanie morseovej abecedy, riešili výzvu ako si poradiť so silnými dažďami a  so záplavami, a nakoniec pracovali v prístave, kde predviedli svoje prístavné žeriavy. Matejovi sa podarilo zostrojiť pekného robota. Na našich lego programátorov sa pozrite v nasledujúcom videu.

            Mgr. Daniela Moravčíková

          • Jarné prebúdzanie školskej záhrady

          • Po zime zas prišla jar,
            doniesla nám krásny dar.
            Budú kvety, zvieratká,
            vstáva spiaca záhradka.

            Okolo stromov včielky lietajú,
            o budúcu úrodu sa usilovne starajú.
            Prileteli bociany aj lastovičky,
            sadnime si spolu na lavičky.
            Pozorujme zvieratká,
            aha, majú mláďatká!

            Školskú záhradu peknú máme,
            často sa v nej vzdelávame.
            Sadíme semienka do zeme,
            čo nám z nich vyrastie? Nevieme.

            Jar je skvelá, to my vieme.
            Na zimu už zabudnime!
            Slniečko nám pekne svieti,
            poďme sa hrať vonku, deti!

            🖊️ Sofia Bačová (VIII.B)
            📷 Mgr. Slavomír Petrus, Oliver Ordzovenský (VIII.B)

          • Letný školský klub 2023

          • Vážení rodičia, milé deti!

            Aj tento školský rok sme pre vás pripravili denný letný školský klub. Predbežný program je zatiaľ orientačný a flexibilný (závisí od počasia). O prípadných zmenách Vás budeme informovať cez Edupage.

            Termín: 03.07. - 14.07.2023, v čase od 07:00 do 15:30

            Poplatok je potrebné uhradiť do 16.06.2023 Mgr. Lenke Frankovej.
            Kontakt: 0911 992 125

             

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 1. - 9. ročníka ZŠ a deti v MŠ

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou, Michalská 398/8, Spišské Bystré, Mgr. Štefan Luha, Vám týmto oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach  o organizácii školského roka na základných školách a podľa § 79 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje na deň 2. júna 2023 (piatok) riaditeľské voľno pre žiakov 1. až 9. ročníka základnej školy a deti v MŠ z organizačných dôvodov - absolvovanie povinného školenia všetkými pedagogickými zamestnancami školy.
            Žiaci sú z desiaty a obeda odhlásení. Prevádzka školského klubu detí je taktiež prerušená. Riadne vyučovanie pokračuje v pondelok 5. júna 2023.

            Mgr. Štefan Luha, riaditeľ školy

          • Škola v prírode

          • Žiaci štvrtého ročníka zažili neopakovateľný týždeň. V dňoch 15.5. - 19.5. sa zúčastnili školy prírody v Drienici. I napriek nepriaznivému počasiu si odniesli krásne zážitky, plno nových hier, čas strávený v prírode a mnohí prekonali sami seba - vydržali týždeň bez rodičov. V piatok navštívili Prešov, múzeum Solivaru, kde sa oboznámili s ťažbou a spracovaním soli v tejto oblasti.
            V nasledujúcom videu nahliadnite do našich týždenných aktivít v švp v Drienici.

            Mgr. D. Moravčíková, Mgr. Z. Maškulková