• 2. a 6. miesto v súťaži mladých záchranárov a CO

          • Dňa 16.5.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili akcie s názvom Súťaž mladých záchranárov a CO. Našu školu reprezentovali dve družstvá – mladšie: Matej Benko (7.A), Markos Barilla (7.B), Klára Svitaňová (6.A) a Miriam Palgutová (6.A) a staršie družstvo: Michal Vitko (9.A), Matúš Fris (8.A), Edita Kolušová (9.A), Miriama Malatinová (9.B). Naše družstvá si zmerali sily so školami popradského a levočského okresu. Vyhrať však môže iba najlepší, a tak sa na 1. mieste umiestnila Spišská Teplica, 2. zaslúžené miesto patrí nášmu staršiemu družstvu a mladšie družstvo sa umiestnilo na krásnom 6. mieste.
            Súťaž spočívala zo stanovíšť, na ktorých sme plnili disciplíny: streľba na terč, vedomostný kvíz, oživovanie figuríny, civilná ochrana a požiarna ochrana. Po splnení všetkých úloh nás čakal výborný obed a záverečné vyhodnotenie súťaže. Na podujatie sme sa svedomito pripravovali s pani záchranárkou, pani učiteľkou Mrázovou, pani učiteľkou Bendovou a pánom učiteľom Petrusom.

            Miriama Malatinová, 9.B

          • Botanikiáda 2024

          • V stredu 15.5.2024 sa Alex Guzi a Sárka Štefková z 5.B ako najúspešnejší riešitelia školského kola botanikiády zúčastnili regionálneho kola botanikiády 2024, ktoré sa konalo v areáli botanickej záhrady v Košiciach. Žiaci si na pamiatku okrem darčekových predmetov, krásnych zážitkov a nových vedomostí odniesli aj exemplár okrasnej žihľavy. Škola získala do školskej záhrady exemplár "kráčajúcej" cibule a nádchovníka eukalyptového. Žiaci si deň v botanickej záhrade užili, keďže všetci zúčastnení žiaci boli víťazmi.

            RNDr. Anna Mrázová

          • Miniolympiáda v anglickom jazyku

          • Naši šikovní žiaci 3., 4. a 5. ročníka si dňa 9.mája 2024 zmerali svoje sily vo vedomostiach v školskom kole miniolympiády v anglickom jazyku. Cieľom bolo nájsť z každého ročníka 2 najlepších angličtinárov, ktorí budú reprezentovať našu školu v olympiáde v anglickom jazyku 30. mája 2024 vo Svite. Po zvládnutí úloh z gramatiky, slovnej zásoby, čítania s porozumením a rozprávania sa žiaci umiestnili na nasledovných miestach:

            3. ročník: 1. Vierka Petruľová

                             2. Isabel Harriet Jurčová

                             3. Dominika Janečeková

                             4. Matias Kubov

                             5. Lenka Orolinová

                             6. Karin Hozzová

            4.ročník: 1. Adrián Gajan

                            2. Katarína Krettová

                            3. Šimon Svitaň

                            4. Katarína Bendíková

            5.ročník: 1. Klára Orolinová

                            2. Emma Bendíková

                            3. Ema Michlíková

                            4. Chiara Svitaňová

                            5. Alex Guzi                   

            Prvým dvom v každom ročníku blahoželáme a prajeme úspešnú reprezentáciu v nadchádzajúcej olympiáde!

            Ing. Gabriela Ivanová, Mgr. Dominika Dulovičová

          • Náš 3.deň v Škole v prírode

          • V stredu sme cestovali do budúcnosti, kde sme zažili virtuálnu realitu a popoludnie patrilo tradičným hrám z minulosti. Večer sme ukončili tanečnou zábavou a povzbudzovaním našich hokejistov. Poučný a zaujímavý bol pre nás celý deň.

            Mgr. E. Bobko a Mgr. Z. Maškulková

          • Náš 2.deň v Škole v prírode 

          • Utorkové ráno sme začali rozcvičkou. Náš deň pokračoval exkurziou v miniatúrnom Slovensku, stihli sme aj kúpanie v bazéne a popoludňajšie spoločenské hry. S pani lektorkou sme strávili príjemné popoludnie spoznávaním okolia Liptovského Jána. Zase máme veľa neopísateľných zážitkov a tešíme sa na ďalšie. 

            Mgr. E. Bobko a Mgr. Z. Maškulková

          • Aj takéto zábavné hodiny PRVOUKY u nás máme

          • Zasadili sme si semienko do zeme a uvidíme či nám z neho niečo vyrastie. Aj keby náš pokus nevyšiel -  nevadí! Hlavná vec, že nás to veľmi bavilo. A budeme robiť pokusy aj naďalej... Ale naučili sme sa niečo nové. A ako samí vidíte, semienka nám začali klíčiť. Veľmi sa tešíme :)

            Mgr. Lenka Franková

          • Náš 1.deň v Škole v prírode

          • Pondelkové ráno začali štvrtáci netradične a vybrali sa spoznávať prírodu a pekné prostredie Liptova. Už v 1.deň majú za sebou veľa zážitkov na ihrisku, v prírode a pri cvičení s terapeutickými psíkmi. Večer zakončili regeneráciu v bazéne. Tešia sa, čo ich čaká v nasledujúcich dňoch. 

            Mgr. E. Bobko a Mgr. Z. Maškulková

          • SLÁVIK SLOVENSKA – okresné kolo

          • 10. mája 2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Slávik Slovenska v ZUŠ na Štefánikovej ulici v Poprade. Našu školu reprezentovali Kiara Hudáčová, Klára Orolinová a Bronislava Palgutová.

            Mgr. Terézia Šimková

          • Strieborná priečka na okresnom kole vo florbale

          • Dňa 10.5.2024 sa naše dievčatá zúčastnili okresného kola vo florbale. Turnaj sa odohral na ZŠ Mierová Svit. Všetky zápasy boli veľmi napínavé, plné súbojov a úctyhodných športových výkonov. Prvý zápas sme remizovali proti ZŠ Komenského Svit, kedy Sabína Teplická strelila v poslednej sekunde vyrovnávajúci gól. Nakoniec sme vyhrali po nájazdoch. O prvé miesto sme hrali proti domácim. Mali sme veľmi dobrý začiatok, kedy sme už v prvej minúte vyhrávali 1:0. V zápase sme videli veľa gólov, no nakoniec sme prehrali 6:5 a odniesli sme si 2. miesto. Bojovnosť, nasadenie tímov, množstvo gólových šancí a akcií boli výsledkom atraktívneho zážitku z florbalového turnaja. Našim žiačkam ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Našu školu reprezentovali: Kristína Jakubčová, Karolína Liptáková, Sabína Teplická, Olívia Frisiková, Anna Mária Ruizová, Ema Mária Paráková

            Mgr. Benjamín Oravec

          • Lego programátori na súťaži World robot olympiad (WRO)

          • Piatok 10. 5. 2024 bol pre nás, Lego programátorov, zaujímavým dňom. S naším robotom Bobom sme boli na regionálnej súťaži WRO v Košiciach. Úlohou nášho robota bolo zvládnuť 3 misie, v ktorých prenášal, presúval, tlačil rôzne predmety a to v časovom limite, pri maximálnej presnosti. V prvom súťažnom kole sa nám moc nedarilo, ale všetko sme napravili v ďalších dvoch. Z dvanástich tímov našej kategórie sme skončili šiesty. Pre nás to bol úspech, pretože sme porazili aj tímy, ktoré sa súťaže zúčastnili viackrát. Zo súťaže sme si odniesli veľa nových informácií, skúseností a chuť ísť na súťaž aj budúci rok. Ďakujeme p. uč. Moravčíkovej a škole, že nám na súťaž umožnili ísť.

            Ryan Husár, Matej Lišuch, Oliver Kikta

          • Všetko najlepšie našim mamkám!

          • Deň matiek je jedinečnou príležitosťou na vyjadrenie vďaky a lásky voči našim úžasným mamičkám, ktoré nás neustále podporujú, chránia a milujú. V našom školskom klube detí sme sa rozhodli venovať tomuto výnimočnému dňu špeciálnym spôsobom. Spoločne sme sa pustili do tvorby ručne vyrobených darčekov, aby sme vyjadrili našu hlbokú vďaku za ich neoceniteľnú starostlivosť, obetavosť a lásku.

            Vychovávateľky

          • Darčeky pre naše mamky

          • Nedeľa 12. mája nie je len taká obyčajná nedeľa. Každá mamka v tento deň oslavuje a bude si môcť vypočuť slová vďaky. Aj keď nie sme ukážkovými deťmi, naším mamám ďakujeme za to akí sme, ako nás vychovali a starajú sa o nás s láskou. S pani učiteľkou Máriou Novotnou sme na hodine techniky pre naše láskavé mamičky vyrobili darček v podobe košíčka, do ktorého sme dali aj malú sladkosť. Taktiež sa k nám pridali na hodine Výtvarnej výchovy aj žiaci 6.B/9.C a vyrobili pre mamky krásny pozdrav. Ďakujeme!

            Lenka Dzurňáková, 6.A

          • Postupujeme na okresné kolo!

          • V pondelok 6.5.2024 sa naše žiačky zúčastnili obvodného kola vo florbale. Prvý zápas bol veľmi napínavý a po prvom polčase sme prehrávali 2:0. Po krátkej prestávke sme si povedali taktiku a naše žiačky dokázali vyrovnať zápas s konečným výsledkom 3:3. Do druhého zápasu sme vstúpili šťastnejšie a už v prvej minúte sme vyhrávali 1:0. Zápas sme dotiahli do víťazného konca 5:1. Skončili sme na prvom miestepostupujeme na okresné kolo, ktoré sa uskutoční na strednej športovej škole. Držte nám palce, aby sme sa na okresnom kole umiestnili čo najlepšie. Ďakujeme našim žiačkam za úspešnú reprezentáciu školy.

            Našu školu reprezentovali: Nikola Frisíková, Olívia Frisíková, Sára Kovalská, Karolína Liptáková, Mia Lopušeková, Ema Mária Paráková, Anna Mária Ruizová, Sabína Teplická, Laura Zuskáčová

            Mgr. Benjamín Oravec

          • Zber starého papiera

          • Zber papiera bude prebiehať od 03.06.2024 do 07.06.2024. Triedne kolektívy súťažia o skvelé vecné ceny!
            Odvážený a zviazaný papier, prosíme, noste do kontajnera, ktorý bude umiestnený v areáli školy.

            Ďakujeme Vám za pomoc!

            Mgr. Zuzana Maškulková

          • Druháci na exkurzii

          • V piatok druháci navštívili múzeum TANAP-u v Tatranskej Lomnici. Cestovali tam električkou a ešte aj za prekrásneho počasia. V múzeu nás privítal pán riaditeľ múzea Ing. P. Olexa a pán lektor, ktorý  nám porozprával veľa zaujímavých informácii. Žiaci sa zoznámili s prírodou a históriou Tatier, ale aj so životom a kultúrou podtatranského ľudu v minulosti. Keďže v múzeu premietajú krátke filmy s environmentálnou tematikou, tak jeden film sme si aj pozreli. 
            Prehliadka expozície sa druhákom páčila, lebo načerpali nové pútavé poznatky zo života TANAP-u, najstaršieho národného parku na Slovensku.

            Mgr. Zuzana Maškulková

          • Naši chlapci druhí v obvodnom kole v malom futbale

          • 29.4.2024 sa naši žiaci zúčastnili obvodného kola v malom futbale. Turnaj sa konal v ZŠ vo Vikartovciach. Žiaci šli do turnaja dobre naladení a motivovaní. Po príchode sme sa rozcvičili a náš prvý súper boli chlapci z Liptovskej Tepličky, ktorých sa nám podarilo zdolať 4:2. Po zápase sme šli hrať hneď so žiakmi z Hranovnice. Tento súper bol veľmi nepríjemný a behavý. Zápas sme prehrali 3:2, keď 4 minúty pred koncom vylúčili hráča súpera a naši žiaci veľmi chceli rozhodnúť zápas, ale nakoniec sme dostali gól my. Posledný zápas sme odohrali s Vikartovcami, ktorých sa nám podarilo zdolať 1:4. Ďakujeme chlapcom za reprezentáciu školy a pekné športové výkony.

            Našu školu reprezentovali:  Adrián Lopuch, Michal Lipták, Mário Lešundák, Ivan Krajč, Oliver Kikta, Marco Jurčo, Daniel Chalupecký, Karol Hrkeľ, Alexander Guzi, Ján Baran

            Mgr. Benjamín Oravec

          • Máme postup na celoslovenské kolo!

          • Žiačka 6.A triedy Kristýna Štráhlová sa zúčastnila okresného kola výtvarnej súťaže „Vesmír očami detí 2024“ v Prešove s prácou „Keď Lovell s Bormanom Mesiac obleteli“, ktorá bola ohodnotená ako Najlepšia ocenená práca a postúpila na celoslovenské kolo v Hurbanove. Blahoželáme a držíme palce.

            Mgr. Peter Ujčík

          • Rečním, rečníš, rečníme: Štúrov Zvolen 2024

          • V pondelok 29. apríla sa vybraní žiaci 4. – 5. ročníka zúčastnili školského kola súťaže v rétorike -  Štúrov Zvolen.
            Cieľom tejto súťaže je prehlbovať u žiakov vzťah k svojmu rodnému jazyku, skvalitňovať ich rečový prejav či rozvíjať verbálno-komunikačné schopnosti mladých ľudí. Úlohou súťažiacich bolo v časovom limite 15 minút prečítať si krátku ukážku z epického textu (rozprávka, bájka...) a následne ju kultivovane prerozprávať a dotvoriť jej zaujímavý koniec. Žiaci sa tohto zadania nezľakli a predviedli krásne rečnícke prejavy.
            Najlepšie uspela najmladšia účastníčka Katarína Krettová zo 4. A, ktorá sa svojím kultivovaným prejavom prebojovala do regionálneho kola a bude nás 24. mája reprezentovať na regionálnom kole v Poprade. Na 2. mieste sa umiestnili žiačky: Sára Štefková (5.B) a Radoslava Frisová (5.A). Tretiu priečku obsadila Simona D. Hlavčáková z 5.A.
            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom za ich snahu, odvahu a víťazke prajeme veľa šťastia v ďalšom kole!

            Mgr. Silvia Dubovská